Тема уроку №11. Класифікація сучасного ваговимірювального устаткування ЗРГ.
Ваговимірювальне обладнання в і кор і стовується для визначення масі товару (вантажу) в закладах харчування, торгівлі, ЗРГта ін.
Усі Вагов і мірювальні прилади, что в ікорістовують в ресторанному господарстві, пов і нні ВІДПОВІДАТИ Певна їм вимоги , Які в становлені стандартами на ваги і їх слід неухильного Дотримуватись.
Класифікація ваг
За принципом вимірювання мас і | |
Важільні | принцип Дії Заснований на врівноваженні сили ваги вантажу з помощью важеля чи системи важелів |
Електронні | Працюють на основ и превращение механічної д ії сили ваги вантажу в пропорційній їй електричний сигнал, Який в і ражається цифровим індексом значення в і мірюваної мас і. |
За способом встановлення | |
Настільні | їх встановлюються на прилавку чи робочому столі і Використовують для зважування вантажів до 20 кг |
підвісні | Використовують на робочих місцях, де немає місця на робочому столі (межа зважування 30 кг) |
Пересувні (платформні) | встановлюються, як правило, на підлозі у місцях приймання товару і розраховані на масу вантажу до 500 кг |
стаціонарні | встановлюються на постійному місці в с пеціальному заглібленні. Платформа ваг винна бут і на р івні підлоги, что полегшує процес зважування. До стаціонарних ваг відносяться ваги підв іщеної вантажопідйомності - автомобільні й вагонні |
за видом відлікового механізму | |
Г і Р Ні | маса товару ви значається Шляхом підрахунку масі гир |
Шкальні | маса товару ви значається за шкалою коромисло по місцю р про зм и щен н я ПЕРЕСУВНА гир, Які врівноважують Вантаж. |
Шкально-гірні | маса товару з знаходиться за значенням гир, розміщен і х на г і реутр і мувач ах , і шкалі коромисло, по я кій переміщується для врівноваження вантажу пересувна гиря |
Ц і ферблатні- | маса вантажу ви значається з помощью стрілки на шкалі циферблата |
Циферблату про -р і Р Ні | маса товару з знаходить ь ся за сумою масі гир на Товарній площадці і смужка циферблата |
Цифрові електронні | значення масі знімаються з екрана, де фіксується цифрою індекс масі, ціна товару за 1 кг і ВАРТІСТЬ товару |
Урок№12. Сучасні електронні вагі.Загальні принципи роботи ваг.
план
1. Сучасні електронні ваги
Ваги DIGI Серії RM -40 - це сучасні Системні ваги, призначені для зважування та етікеткування товару в магазинах та на харчових виробництвах. Друкування етикеток довільного типу та розміру, інтеграція до локальної комп'ютерної мережі підприємства, пам'ять на декілька тисяч товарів, висока точність, ШВИДКІСТЬ роботи и недорога ВАРТІСТЬ - всі ЦІ фактори дозволяють досягти якісно нового рівня зважування, та етікеткування за рахунок економії робочої години , зростання продуктивності праці, спрощення інтегрування з торгівельною системою.
Простота у використанні, широкі функціональні можливості та недорога ВАРТІСТЬ зробили ці ваги передовими у своєму класі. Використовують багатьма світовими компаніями, Які зайняті у сфері громадського харчування та роздрібної торгівлі. Привабливий дизайн ваг DIGI Серії RM -40 Неможливо сплутати з вагами з друком других виробників. А проста та зручна конструкція, поєднана зі складними сучасними технологіям, дозволяє користуватись вагами з легкістю .
2.Переваги ваг:
• Яскравий світлодіодній дисплей дозволяє легко зчитувати інформацію.
• Великі Цифри дозволяють чітко І ШВИДКО розуміти данні.
• 17-ти сегментний дисплей.
• Різноманітній модельний ряд дозволяє підібрати відповідні ваги для будь-якого торгового відділу.
• Міцна структура дозволяє використовувати ваги при різноманітних виробничих НАВАНТАЖЕННЯх.
• Зручна конструкція друкуючого блоку, яка дозволяє легко та швидко замінити рулон термоетикетки завдяки спеціальній касеті.
• Клавіатура захищено пиле- та вологозахисною плівкою.
• Висока ШВИДКІСТЬ друку етикетки.
• Висока ШВИДКІСТЬ Виконання торгових операцій.
• Завдяки великій кількості клавіш прямогого доступу можна миттєво зважувати товар та друкувати етикетки.
3.
1. Які сучасні електронні ваги ви знаєте?
2. Які Нові Функції мають сучасні електронні ваги?
3. Який срок роботи акумулятора при безперервній роботі ваг DS -788 ?
Немає коментарів:
Дописати коментар