ПКР-3.1.2 Устаткування для приготування пшеничного тіста.
Тема уроку №5. Дозатори сипких компонентів, підготовка до роботи.
1. Види та характеристика дозаторів сипких компонентів.
Це фактично товарні ваги, в яких замість платформи встановлено бункер (рис.). Ваговий важіль в них зв‘язаний з коромислом. Пересувна гиря встановлюється на потрібну поділку коромисла, яке зв‘язане з кінцевим вимикачем, вмикає електричне коло. Натисканням кнопки вмикається магнітний пускач двигуна живильного шнеку і борошно починає надходити з виробничого силоса в бункер. При досягненні заданої кількості борошна, кінцевий вимикач вимикає живлення двигуна і подача борошна в бункер припиняється. Борошно висипається з бункера вручну, шляхом відкривання шибера і борошно через рукав висипається в діжу. Точність дозування ±2%.
Рис. . Бункерний дозатор борошна МД-100 (МД-200): 1 – кожух; 2 – вагове коромисло; 3 – ртутний переривач; 4 – балансна гиря; 5 – рама; 7 – подвійна підвіска; 8 – тяга; 9 – призми; 10 – гиря додаткової шкали; 6, 13, 14, 15, 16 – підвіска; 11 – рухома гиря; 12 – ричаг; 17 – малий ричаг; 18 – бункер; 19 - заслінка; 20 – електродвигун; 21 – редуктор; 22 – силос; 23 – живильний шнек; 24 – виконавчий механізм вдкривання заслінки
Тема уроку №6. Дозатори рідких компонентів, підготовка до роботи.
1 Види та характеристика дозаторів рідких компонентів.
2. Автоматичний водомірний бачок АВБ-100М призначений для автоматичного регулювання температури суміші в межах 20-60°С з одночасним відмірюванням заданої порції води (рис. 3.6).
Дозування відбувається за допомогою поплавкового пристрою.
Бачок виконаний у вигляді прямокутної форми, в середині якої розміщений поплавок, який вільно посаджений на направляючу трубу. Всередині труби – ходовий гвинт.
На лицьовій стороні бачка змонтовані водомірне скло, шкала і терморегулятор.
Електромагнітний клапан включає подавання гарячої води. Влив гарячої води на чутливий елемент дилатометра призводить до замикання його контактів і відкривається подавання холодної води, яка подається до тих пір, поки температура води в бачку не понизиться нижче заданого рівня, після чого виключається подавання холодної води і включається подавання гарячої води.
Гаряча і холодна вода подається почергово до тих пір поки поплавок не досягне гайки і ходовий гвинт не замкне контакт кінцевого вимикача.
Використовується дві модифікації бачків МВБ-100 (місткістю 100 л) і МВБ-200
Рис. 3.6. Автоводомірний бачок АВБ – 100: 1 – ділатометричний терморегулятор; 2 – вказівник; 3 – водомірне скло; 4 – шкала; 5 - рукоятка; 6, 7, 8 – електромагнітні клапани; 9 – поплавок; 10 – гайка; 11 кінцевий вимикач; 12, 18 – гвинтові шестерні; 13 – ходовий гвинт; 14 – передавальний валок; 15 – установлювальний гвинт; 16 – напрямна труба; 17 – панель керування |
Немає коментарів:
Дописати коментар