середа, 16 вересня 2020 р.

Група №22 Устаткування хп вир.за 16.09.2020р. Уроки №7-8

Тема уроку №7. Тістомісильна машина ESI-140

1. Призначення та будова тістомісильноі машини ESI-140

 Тестомесильная машина інтенсивного дії ESI-140/створена в Угорщині на підставі серії лабораторних досліджень, що дозволили підібрати оптимальні параметри робочого процесу.

Тестомесильная машина ESI-140



Мал. 1. Тестомесильная машина ESI-140

Машина закріплена на станині 9 (рис. 1), в якій на шарнірної опорі 12 змонтований приводний електродвигун 11. До фланця двигуна прикріплена кришка 4, на якій встановлений шпиндель робочого органу 6 з місильними лопатями 8. За допомогою рукоятки 5 кришка разом зі шпинделем може підніматися і опускатися в підкатний діжу 7 і фіксуватися за допомогою гака 2, опори 3 і пластини 1. При цьому одночасно за допомогою системи важеля 10 до станини фіксується каретка підкатною діжі. Машина виготовляється з нержавіючої сталі, комплектується дежамі на 170 л.

Тривалість замісу 120-150 с, гомогенізація компонентів здійснюється за 40-60 с. Питома робота замісу 36 Дж / г. Продуктивність машини 960 кг / год, потужність приводного електродвигуна 16,5 кВт, двигуна для підйому кришки 0,75 кВт. Частота обертання місильної лопаті 580 об / хв.

Тестомесильная машина відрізняється компактністю, економним витрачанням електроенергії, зручністю експлуатації і простотою конструкції. При цьому забезпечується висока інтенсивність опрацювання тесту, що скорочує тривалість бродіння тіста перед обробленням до 15 хв.

         2.Принцип роботи тістомісильної машини .

Завантажені в бак продукти завдяки руху місильного важеля та одночасному обертанню бака навкруг своєї осі інтенсивно перемішуються, утворюючи однорідну, насичену повітрям масу.

3.Правила експлуатації. Перед експлуатацією перевіряють санітарно-технічний стан машини. Потім закочують бак на фундаментну плиту, перевіряють надійність зчеплення, роботу машини на холостому ходу, завантажують необхідні продукти для замішування, опускають кришку і натискують кнопку «Пуск».

Тривалість перемішування залежить від виду тіста. Так, для приготування пісочного тіста в бак машини завантажують всі компоненти, крім борошна, перемішують їх 25 хв, після цього засипають борошно і продовжують замішування ще 2—3 хвилини.


Тема уроку №8. Тістомісильна машина ІМК-150

 Машина IMK-150 новітньої конструкції, забезпечує досить інтенсивний заміс за 2-3 хв. Має підкатні діжі, але оскільки після інтенсивного замісу бродіння скорочується, то на тістоприготувальне ділянці може бути 3-5 дежей. Корпус 1 машини IMK-150 П-подібний (рис. 1). В середині просвіту в ньому є шпиндель 2 з місильної лопатою 3 у вигляді циліндра. Привід шпинделя розміщено в верхній частині. Підкатна дежа 4 встановлюється під ним, центрується, закріплюється в затисках гідравлічного підйомника 5 і піднімається. При цьому шпиндель з місильної лопаткою впроваджується в діжу і здійснює заміс при постійній швидкості 420 об / хв. Тривалість замісу встановлюється за допомогою реле часу. Інтенсивна опрацювання тесту в мішалки IMK-150 сприяє підвищенню водопоглотительной здатності тіста і збільшення його виходу на 3-5%.

Машина придатна для замісу житнього і пшеничного тіста різної рецептури. При цьому в залежності від виду тесту підбирають і встановлюють змінну робочу лопать.

Оскільки заміс здійснюється за порівняно короткий час (1-2 хв), то немає необхідності встановлювати водо- охолоджуючу систему, і процес виробляють так, щоб в кінці замісу температура тесту не підвищувалася більш ніж на 10 ° С. Після закінчення замісу машина автоматично відключається, дежа опускається і виводиться з-під машини.

У конструктивному відношенні машина кілька незручна, оскільки потрібно підкочувати і встановлювати діжі. Розвантаження їх виробляється шляхом перекидання. Для обслуговування машини потрібно значні витрати електроенергії. Однак позитивний ефект такого замісу настільки значний, що, незважаючи на зазначені недоліки, тістомісильні машини IMK знайшли широке застосування в хлібопекарській промисловості .

Тестомесильная машина IMK-150




До переваг машини слід віднести збільшення об'ємного виходу виробів на 10% при значному поліпшенні структури м'якушки, а також скорочення процесу бродіння в 4-5 разів проти звичайного. При цьому м'якуш хліба виходить більш світлим.

Подібні тістомісильні машини марки SMK дещо раніше почала випускати фірма «Вінклер» (ФРН).

Тістомісильні машини SMK відрізняються тим, що заміс тесту в них здійснюється в дві стадії з різною швидкістю: змішування 15 с при 350 об / хв, заміс 120 с при 750 об / хв.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Група №2Р. Торговельно-техн.обл.за 18.09.2020 р.

  ОФ- 3.2 Обслуговування відвідувачів ЗРГ ОФ-3.2.1. Організація процесу  обслуговування. Тема уроку №17. Допоміжне обладнання в організаціі ...