вівторок, 12 травня 2020 р.

Група №23. Устаткування пх. за 12.05.2020р Урок 65-66

Лабораторно-практична робота №10

Тема: Вивчення будови і підготовка до  роботи кип’ятильників, мармітів,термостатів.

Мета: удосконалити знання про види кип’ятильників та мармітів, їх будову, принцип роботи та набути навичок в експлуатації.

Матеріальне забезпечення: плакати «Електрокип’ятильник», «Марміт», роздатковий матеріал, підручники, ілюстрації, інструкції до роботи.

 

Теоретичні відомості

    На підприємствах громадського харчування для приготування окропу (кип'яченої води) застосовують кип'ятильники безперервної дії типів КБЕ-25,  КБЕ-50,  КБЕ-100М.

Електрокип'ятильник КНЕ-25 складається з корпуса, водонагрівача та автоматичного пускового пристрою.

Кип'ятильник  КБЕ – 100М за конструкцією аналогічний до кип'ятильників КБЕ-25, КБЕ-50 і відрізняється тільки розмірами, потужністю та рівнем автоматизації.

Кип'ятильник КБЕ-1ООМ повністю автоматизований: в ньому відбувається автоматичне відключення тенів від електромережі при зниженні рівня води в коробці живлення нижче мінімально допустимого та при заповненні збірника кип'ятку до заданого рівня, а також автоматичне відключення тенів при зниженні рівня кип'ятку до мінімально допустимого.

 Марміти служать для підтримки в гарячому стані (не нижче 55-60 °С) перших та других страв, а також підігрівання тарілок.

Розподіляються марміти на стаціонарні й пересувні. Найбільше розповсюдження одержали стаціонарні марміти з електричним обігрівом. В якості проміжного теплоносія в них використовують гаряче повітря, воду або пару.

На сьогодні промисловість випускає стаціонарні марміти в секційному модульному виконанні типу МСЕСМ-3, МСЕСМ-110, МСЕСМ-50, МСЕСМ-60 та прилавки – марміти.

 

Хід роботи

Завдання 

1. Схематично замалювати кип’ятильник КБЕ - 100 і записати його будову у звіт.

2. Описати принцип роботи мармітів.

3. Описати підготовку кип’ятильника до роботи.

4.  Узагальнити правила експлуатації кип’ятильників.

5.  Вказати види неполадок, що можуть трапитися при експлуатації мармітів і способи їх усунення.

6.  Зробити висновок по роботі.

 

Контрольні запитання

 1.   Які види мармітів ви знаєте?

2.   Які нагрівальні елементи використовуються у мармітах?

3.   Як перевіряють роботу поплавкового пристрою у марміті МСЕСМ-50?

4.   Який час розігрівання  води до кип’ятіння у кип’ятильнику КБЕ – 100?

5.   Опишіть процес кип’ятіння води у кип’ятильнику.

6.   Опишіть систему захисту кип’ятильника від сухого ходу

Домашнє завдання: Оформити ЛПР і переслати по електронній пошті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Група №2Р. Торговельно-техн.обл.за 18.09.2020 р.

  ОФ- 3.2 Обслуговування відвідувачів ЗРГ ОФ-3.2.1. Організація процесу  обслуговування. Тема уроку №17. Допоміжне обладнання в організаціі ...