Лабораторно-практична робота №10
Тема: Вивчення будови і підготовка до роботи кип’ятильників, мармітів,термостатів.
Мета: удосконалити знання про види
кип’ятильників та мармітів, їх будову, принцип роботи та набути навичок в
експлуатації.
Матеріальне забезпечення: плакати «Електрокип’ятильник», «Марміт»,
роздатковий матеріал, підручники, ілюстрації, інструкції до роботи.
Теоретичні
відомості
На
підприємствах громадського харчування для приготування окропу (кип'яченої води)
застосовують кип'ятильники безперервної дії типів КБЕ-25, КБЕ-50,
КБЕ-100М.
Електрокип'ятильник КНЕ-25 складається з корпуса, водонагрівача та
автоматичного пускового пристрою.
Кип'ятильник КБЕ – 100М за конструкцією аналогічний до
кип'ятильників КБЕ-25, КБЕ-50 і відрізняється тільки розмірами, потужністю та
рівнем автоматизації.
Кип'ятильник КБЕ-1ООМ повністю автоматизований: в ньому відбувається
автоматичне відключення тенів від електромережі при зниженні рівня води в
коробці живлення нижче мінімально допустимого та при заповненні збірника кип'ятку
до заданого рівня, а також автоматичне відключення тенів при зниженні рівня
кип'ятку до мінімально допустимого.
Марміти служать для підтримки в гарячому стані
(не нижче 55-60 °С) перших та других страв, а також
підігрівання тарілок.
Розподіляються марміти на стаціонарні й пересувні. Найбільше
розповсюдження одержали стаціонарні марміти з електричним обігрівом. В
якості проміжного теплоносія в них використовують гаряче повітря, воду або пару.
На сьогодні промисловість випускає стаціонарні марміти в секційному модульному виконанні типу
МСЕСМ-3, МСЕСМ-110, МСЕСМ-50, МСЕСМ-60 та прилавки – марміти.
Хід роботи
Завдання
1. Схематично замалювати кип’ятильник
КБЕ - 100 і записати його будову у звіт.
2. Описати принцип роботи мармітів.
3. Описати підготовку кип’ятильника
до роботи.
4. Узагальнити правила
експлуатації кип’ятильників.
5. Вказати види неполадок, що
можуть трапитися при експлуатації мармітів і способи їх усунення.
6. Зробити висновок по роботі.
Контрольні запитання
1. Які види мармітів ви знаєте?
2. Які нагрівальні
елементи використовуються у мармітах?
3. Як перевіряють роботу
поплавкового пристрою у марміті МСЕСМ-50?
4. Який час
розігрівання води до кип’ятіння у кип’ятильнику КБЕ – 100?
5. Опишіть процес
кип’ятіння води у кип’ятильнику.
6. Опишіть систему
захисту кип’ятильника від сухого ходу
Домашнє завдання: Оформити ЛПР
і переслати по електронній пошті.
Немає коментарів:
Дописати коментар