вівторок, 28 квітня 2020 р.

Група №13.Устаткування хп виробництва. Урок 65-66 за 28.04.2020.

Тема уроку №65.Шафа пекарська електрична ШПЕ-2,04.

Шафа пекарська електрична ШПЕ-2,04. Призначена для випікання хлібобулочних виробів на підприємствах громадсько­го харчування в приміщеннях з температурою 10...40 °С. Площа дек, які одночасно можна встановити в шафу, — 2,04 м2.

Шафа складається із трьох пекарських камер, блока керування та зварної підставки, на якій за допомогою гвинтів закріплено два зварні каркаси. Кожна камера встанов­люється на виступщ каркасів і прикріплюється до них гвинтами.

Камери обігріваються електронагрівниками, розташованими горизонтально по шість унизу та вгорі.

 Шафа пекарська ШПЕ-2,04:

а — загальний вигляд; б — розріз пекарської камери;1-зварна підставка; 2-двері; 3-блок керування; 4 ,9-облицювання;

5-теплоізоляція;6-електронагрівник;

7-пекарська камера;8- настил; 10-опора

 

Нижня група нагрівників закривається настилом, на який установлюються кондитерські дека. Кожна камера закрива­ється дверцятами з ручкою. Угорі шафу закрито кришкою, спереду, ззаду та збоку — облицюванням, які кріпляться до каркаса гвинтами.

Для зменшення тепловтрат між камерами та облицюванням, а також всередині дверей прокладено теплоізоляцію.

У правій частині шафи розташовано блок керування, на переднє облицювання якого виведено лімби датчиків реле температур і сигнальні лампи, які сповіщають про наявність напруги на електронагрівниках. Всередині блока вмонтова­но рухому панель з електроапаратурою, блок затискачів і щиток вводу. Кожна камера має автономне вмикання та ре­гулювання інтенсивності нагрівання за допомогою датчиків реле температури

Шафа має чотири опори, які регулюються по висоті. В ком­плект шафи входить шість дек. Тривалість розігрівання шафи до температури 280 °С становить 40 хвилин.

Тема уроку №66.Піч кондитерська електрична ПКЕ-9.

Піч ПКЕ-9 виконано у вигляді каркаса, облицьованого металевими листами. Робочу камеру печі ізольовано від об­лицювальних листів теплоізоляційними матеріалами.

Піч поділена на дві частини. Ліва частина має двері, які за­микаються замком. На дверях закріплено прилади керування для ввімкнення керування приводу стелажного візка та освіт­лення камери, реле часу і ввімкнення нагрівання, кнопки ввімкнення зволоження та сигналу закінчення випікання, лампочки ввімкнення ланцюгів нагрівання. Всередині лівої частини шафи розташовано блок електронагрівників, венти­лятор, електропривід механізму обертання стелажного візка, панель з електроапаратурою, соленоїдний клапан з фільтром, трубопровід зволоження, мілівольтметр.

Хлібобулочні та кондитерські вироби випікають у правій частині шафи (камері випікання) на кондитерських деках, розміщених на стелажному візку. Стелажний візок установ­люють на плиту механізму обертання і фіксують стопором. Оскільки візок можна викотити із камери тільки у визначено­му положенні, механізм обертання може вільно рухатись, що дає змогу повернути візок у потрібне положення.

Камера випікання закривається дверцями з оглядовим склом для спостереження за процесом випікання. Темпера­тура в камері підтримується автоматично за допомогою тер­морегулятора. Піч має автоматичне блокування. З відкрити­ми дверцятами ввімкнення нагрівників і вентилятора не відбудеться, оскільки під знімною накладкою розміщено кінцевий вимикач, який розриває електричний ланцюг живлення вентилятора, приводу механізму обертання сте­лажного візка.

На боковій стіні лівої частини камери розміщено форсунки-повітродувки. Повітря в камері випікання зволожується ввімкненням кнопки соленоїдного клапана. При цьому вода по трубопроводу подається до зволожувача.

Для видалення пари з камери випікання вмонтовано випус­кну трубу з шибером. Ручку заслінки шибера виведено на фронтальний бік печі. Під час розконсервування печі заслінка шибера повністю відкривається.

Принцип дії. Повітря із камери випікання всмоктується в ліву частину шафи, нагрівається ТЕНами і нагнітається через форсунки повітродувки знову в камеру випікання. В камері випікання повітря зволожується ввімкненням кнопки соле­ноїдного клапана та стикається з тістовими напівфабрикатами, віддаючи їм своє тепло і доводячи до готовності.

Правила експлуатації та техніки безпеки. Перед увімк­ненням печі необхідно перевірити її санітарний стан, справність заземлення та справність апаратури керування. Установити лімб терморегулятора на необхідну температуру, ввімкнути піч на сильне нагрівання, при цьому загоряються сигнальні лампи. Як тільки піч нагріється до заданої температури, лампи гаснуть. Потім обережно відкрити дверцята камери випікання і вкотити стелажний візок з деками та зафіксувати його стопором, закрити дверцята.

Для спостереження за процесом випікання в камері випі­кання є освітлення. Після закінчення випікання, згідно з реле часу, загоряється лампочка та подається звуковий сигнал. У печі можна випікати вироби і без зволоження.

Для викочування візка необхідно користуватися рукавиця­ми та додержуватись обережності. Шафу тримати в належній чистоті. Перед прибиранням шафи потрібно зачекати, поки вона охолоне. Зовнішню поверхню шафи протирати вологою тканиною, а хромовані частини — сухою.

Категорично заборонено використовувати шафу без зазем­лення, з несправними пакетними вимикачами та блокуванням.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Група №2Р. Торговельно-техн.обл.за 18.09.2020 р.

  ОФ- 3.2 Обслуговування відвідувачів ЗРГ ОФ-3.2.1. Організація процесу  обслуговування. Тема уроку №17. Допоміжне обладнання в організаціі ...