вівторок, 28 квітня 2020 р.

Група №13. Устаткування х/п виробництва за 14.04.2020р. Урок 63-64

ПКР-3.2.5 Контрольно –вимірювальні прилади у фритюрницях,парового режиму пекарної і сушильної камер

Тема уроку №63.Види контрольно –вимірювальних  приладів у теплових апаратах.
Контрольно - вимірювальні прилади – це спеціальні пристрої, які необхідні для порівняння вимірюваної величини з одиницею вимірювання. На сьогоднішній день можна виділити наступні види контрольно-вимірювальних приладів:


  • Рід вимірюваної величини.
  • Спосіб відліку.
  • Клас точності.
  • Призначення.

  • e6018d67ef4b85fe6967422d80fcc628 Види контрольно вимірювальних приладів: огляд + фото

    Види контрольно-вимірювальних приладів
    В залежності від того, які величини будуть вимірюватися в подальшому пристрої можна розділити на наступні групи:


  • Для вимірювання температури.
  • Для вимірювання тиску.
  • Для вимірювання кількості витрат рідин.
  • Для вимірювання рівня рідини, а також сипучих тел.
  • Для якісних вимірювань.

  • Також види контрольно-вимірювальних приладів можуть відрізнятися в залежності за способом відліку:


  • З наводной ручкою.
  • Показуючі.
  • Підсумовуючі.
  • Що сигналізують.

  • До приладів, які мають ручну наводку відносяться такі, у яких при вимірюванні порівняння вимірюваної величини з зразками або заходами здійснюється за участю людини. Показують прилади в момент вимірювання вказується значення вимірюваної величини. У більшості випадків значення буде визначатися візуально за шкалами.
    ecb39bb75e7e7d84187435db34ce8cfb Види контрольно вимірювальних приладів: огляд + фото
    Вимірювальні прилади також можуть відрізнятися в залежності від конструкції на щитові) і переносні. Стаціонарні пристрої призначаються для безперервного контролю вимірюваної величини. Завдяки переносних приладів у вас з’явиться можливість проводити виміри періодично або епізодично.
    Для правильного вибору контрольно-вимірювального приладу, важливо дотримуватися деяких правил:
    osov-manometr
    Враховуйте середу установки - це важливий критерій, від якого залежить правильна і безперебійна робота пристрою.
    Параметри і діапазони вимірювання - для вимірювання тиску важливий показник точного тиску, для водопостачання - продуктивність і поріг чутливості, термометр - максимально і мінімально допустимий температурний поріг.
    Діаметр корпусу і довжина штуцера - для правильної установки
    Міжперевірочний інтервал - період після закінчення якого потрібна перевірка роботи приладу.
    Тема уроку №64.Проблемні ситуації при роботі з тепловими апаратами,причини їх виникнення та способи їх усунення.


    1.Можливі проблеми під час експлуатації фритюрниць

    Проблема
    Причина
    Усунення
    1. При загрузці продуктів жир виливається за межі робочої камери?
    Налили жиру більше позначки максимум, продукт був не обсушений і велика кількість
    Охолодити та злити жир.
    2. Дуже
    забруднений жир у фритюрі?
    Більше 40 годин
    використовували
    жир.
    Поміняти жир у фритюрниці.
    З.Продукти сирі і не спливають на поверхню фритюру?
    Фритюр не готовий.
    Нагріти фритюр.


    2. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях теплових апаратів

     При виявленні несправностей в роботі теплових апаратів(сторонній шум, гудіння, вібрація відчуття електроструму при дотику до металевих частин, іскріння) вжити заходів щодо зупинення використовуваного електрообладнання, відключивши подачу електроенергії, повідомити про це безпосередньому керівникові (працівникові, який відповідає за безпечну експлуатацію устаткування) і діяти згідно з отриманими вказівками.
     При припиненні подачі електроенергії необхідно припинити роботу і відключити використовувану електросковороду.
     В аварійній обстановці: оповістити про небезпеку оточуючих працівників; відключити електроживлення електросковороди, доповісти безпосередньому керівнику про те, що трапилося і діяти згідно з планом ліквідації аварій.
    \ Якщо в процесі роботи відбулося забруднення робочого місця жирами або розсипаними порошкоподібними речовинами, роботу припинити до видалення забруднюючих речовин.
     Пролитий на підлозі жир видалити за допомогою дрантя або інших жиропоглинаючих матеріалів. Забруднене місце промити нагрітим розчином кальцинованої соди і витерти насухо.
     При виникненні пожежі необхідно евакуювати працівників з приміщення, знеструмити електромережу, викликати пожежну службу за телефоном 101 та терміново вжити заходів до пожежогасіння наявними засобами вогнегасіння. В обов'язковому порядку повідомити про те, що трапилося керівнику.
     При ураженні електричним струмом голосно покликати на допомогу, по можливості відключити використовуване електрообладнання рубильником.
     При ураженні електричним струмом іншого працівника необхідно негайно відключити працюючу электросковороду, звільнити потерпілого від дії електричного струму, оперативно надати першу допомогу потерпілому, викликати медпрацівника установи (організації) або швидку допомогу, сповістити про подію безпосередньому керівникові.
     При нещасному випадку звільнити потерпілого від дії травмуючого фактора, надати йому першу допомогу, при необхідності викликати бригаду швидкої допомоги по телефону 103. Повідомити керівника про подію. По можливості зберегти обстановку, якщо це не призведе до аварії або травмування інших людей.
    Домашнє завдання: Скласти таблицю можливих проблем при експлуатації електросковорідок.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар

    Група №2Р. Торговельно-техн.обл.за 18.09.2020 р.

      ОФ- 3.2 Обслуговування відвідувачів ЗРГ ОФ-3.2.1. Організація процесу  обслуговування. Тема уроку №17. Допоміжне обладнання в організаціі ...